Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

10 dingen die jij kan doen om jouw ochtend succesvol te maken

10 dingen

Hoe je de eerste 10 minuten van je werkdag aanpakt, bepaalt grotendeels hoe productief de rest van je dag gaat zijn. Al te druk in de eerste 10 minuten? De eerste 10 minuten zetten de toon en bepalen je houding. Het is belangrijk dat je goed begint, met een frisse start!

Wat doen succesvolle mensen? Creëren van consistente gewoontes is grotendeels wat hen succesvol maakt. Kijk is naar de volgende dingen die je kunt doen voor een productieve werkdag.

10 dingen
  1. Kom op tijd. Wanneer je te laat op je werk verschijnt, is de kans groot dat je de rest van de dag ook stress ervaart.
  2. Reflecteer. Het behalen van je doelen, vraagt reflectie. Vraag jezelf: “Wat heb ik gedaan om mijn doelen te halen deze week? Wat is de status van mijn huidige werkzaamheden? Wat moet ik vandaag doen?”
  3. Organiseer je werkplek. Zoeken naar spullen is tijdsverspilling.
  4. Rek, sta en loop. Het geeft je een gevoel van controle.
  5. Bekijk je to-do lijst. Zo zie je niets over het hoofd. Zet de belangrijkste taken bovenaan, anders blijft het de rest van de dag je achtervolgen.
  6. Doe niet meer dingen tegelijk. Onderzoek wijst uit dat meer dingen tegelijk doen, minder productief is.
  7. Zeg ‘Nee’. Om je eerste 10 minuten te maximaliseren, is het de kunst om ‘nee’ te zeggen tegen collega’s die iets van je vragen. Bied je hulp op een later tijdstip.
  8. Neem de tijd om je collega’s te begroeten. Het begroeten van je collega’s heeft een positief effect op jouw en de rest van je team.
  9. Lach! Je start met een goed humeur, positief de dag.
  10. Check strategisch je mail. Stort je niet in de berg met mails. Werp een korte blik, zodat je niet afgeleid raakt door zaken die minder belangrijk zijn.
Bron: www.businessinsider.com

Neem gerust contact met ons op via +31 (50) 211 07 17 of  info@brainconsultant.nl.  We maken graag kennis met je!

Auteur: Mauro Cardinaal
Artikel over: 10 dingen die jij kan doen om jouw ochtend succesvol te maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *